DOSAP Araştırmacı Başvuruları Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyeleri ile birlikte bilimsel araştırmalara gerçekleştirmek, ulusal/uluslararası projeler ortaya koymak, ikili işbirliklerini geliştirmek amacıyla Doktora Sonrası Araştırmacı Programı (DOSAP) kapsamında doktora unvanına sahip araştırmacılar aranmaktadır.

Programa başvurmak isteyen genç araştırmacıların herhangi bir kadrosu bulunmaması ve 2547 sayılı kanunun Ek Madde 34 şartlarını sağlayarak, sahip oldukları doktora derecesini son 70 ay (başvuru değerlendirme ve bir yıllık çalışma süresini de dikkate alarak toplamda 7 yıl) içerisinde almış olmak

Araştırmacılar ilan metninde aranan özel şartları sağlamaları durumunda, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde sözleşme ile, 12 ay süre ile DOSAP'a katılabileceklerdir.

Başvuru yapılabilecek pozisyonlar ile ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşılabilmektedir.

İlgilenen araştırmacıların DOSAP Aday Başvuru (19 Haziran 2023 tarihinde aktif olacaktır-Will be active on June 19, 2023) sayfamız üzerinden ilgili formu 7 Temmuz 2023 tarihi saat 23.30’a doldurmaları gerekmektedir.

Programa kabul edilecek araştırmacılar SDÜ’deki öğretim elemanlarına sağlanan olanaklardan yararlanabileceklerdir.

Programa başvuran adayların değerlendirilmesi, birlikte çalışacakları DOSAP Danışmanının da içinde bulunduğu bir komisyon tarafından yapılacak ve komisyon tarafından kabul edilen adayla birlikte DOSAP Danışmanı ortak olarak İş Programını hazırlayacaktır. Yapılan hazırlık Üniversitemiz Yönetim Kurulu kararı ile Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) iletilecek olup nihai karar YÖK tarafından verilecektir.

Yayın Tarihi: 16/06/2023
Okunma Sayısı: 1342