Akademik Danışman Olma Şartları

Süleyman Demirel Üniversitesi Doktora Sonrası Araştırma Programı (DOSAP) Uygulama Esas ve Usulleri Madde 8 kapsamında çalıştırılacak Doktora Sonrası Araştırmacının, Akademik Danışmanı olmak için;

  • Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Öğretim Üyeliği kadrosunda tam zamanlı olarak çalışmak
  • BAP ve ARDEB 1002 Hızlı Destek projeleri hariç olmak üzere Ar&Ge kapsamında bulunan Uluslararası veya TÜBİTAK destekli projede yürütücü olarak yer almak veya almış olmak

şartlarının sağlanması gerekmektedir. BAP ve ARDEB 1002 hariç Ar&Ge kapsamında Uluslararası veya TÜBİTAK destekli aktif bir proje yürütücülüğü bulunan Öğretim Üyesi, projesinde çalıştırmak üzere DOSAP araştırmacısı talebinde bulunabilir.

Öğretim Üyelerinin bireysel talepleri dışında Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Merkezleri ile Araştırma Enstitüleri AR&GE faaliyetlerinde bulunmak üzere DOSAP Araştırmacısı talebinde bulunabilirler. Bu durumda görevlendirilecek Akademik Danışmanın'da yukarıdaki şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Bu kapsamda görevlendirilecek Akademik Danışmanın herhangi aktif bir proje yürütücülüğü bulunmaması durumunda Web of Science veri tabanına göre H endeks değeri 10 ve üzerinde olması gerekmektedir.

NOT: Son 5 yıl içerisinde üniversitemizde DOSAP kapsamında araştırmacı danışmanlığı yürütmüş Öğretim Üyelerinin farklı bir Ar&Ge kapsamında ki çalışmasına veya projesine araştırmacı talep edilebilmeleri için bir önceki DOSAP çalışma döneminde danışman olarak yer aldıkları çalışmalardan, danışmanlık yaptıkları her iki çalışma yılına kadar olan süre için 1 adet üniversitemiz adresli SSCI/AHCI/SCI-Exp yayınlamış (DOI numarası almış olması yeterlidir) olmaları ve bir önceki DOSAP çalışmalarını başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 21/10/2021
Okunma Sayısı: 944